Echtscheiding

Scheidingsmediation is samen met uw partner de scheiding regelen, onder begeleiding van een mediator. Dit is in plaats van allebei naar een advocaat gaan.

Het grote voordeel van samen afspraken maken, is dat u allebei invloed heeft op de keuzes. Ook werken afspraken die samen gemaakt zijn vaak beter in de praktijk en voorkomen ze problemen.

Uw echtscheiding volledig geregeld.

  1. Samen afspraken maken. Over alle zaken, zoals alimentatie, uw kinderen en uw eigen woning maak ik samen met u afspraken. Deze afspraken worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant en als u kinderen heeft in een ouderschapsplan.
  2. Afhandeling rechtbank. De juridische stukken worden ingediend bij de rechtbank; hiermee is uw scheiding geheel afgerond.

Hoe werkt scheidingsmediation in de praktijk?

Alle voor u relevante zaken, zoals uw financiƫn, uw inboedel en eigen woning / huisvesting worden besproken, zodat u goede keuzes kunt maken. Ook wordt er een alimentatieberekening gemaakt. Heeft u kinderen dan maak ik met u goede afspraken over de zorgverdeling.

Voorbeeld ouderschapsplan: als u kinderen heeft worden afspraken gemaakt over de verzorging van uw kinderen. Dit betekent dat gekozen moet worden voor een omgangsregeling. Samen met u zet ik de mogelijkheden en de voor- en nadelen op een rij, zodat u goede keuzes kunt maken. Uw wensen en de belangen van uw kind staan hierbij centraal.

  1. Co-ouderschap betekent dat u na de scheiding de zorg voor de kinderen fifty-fifty verdeelt. Voordeel is dat u beiden een grote rol in het leven van uw kind blijft spelen. 
  2. Andere omgangsregeling. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat uw kind het hoofdverblijf bij de moeder heeft en een vaste dag in de week en om het weekend bij de vader is.

All-inclusive prijs

PAR Mediation regelt de scheiding van A-Z, als u samen uw scheiding wilt regelen. Dit is inclusief de afhandeling bij de rechtbank. Een eerste afspraak, het adviesgesprek, is kosteloos en vrijblijvend. Daarin vertel ik u graag alle mogelijkheden. U betaalt voor mijn dienstverlening een all-inclusive prijs.

Offerte aanvragen

Burenconflict

"Onenigheid met uw buren? Ik ga graag met u beiden in gesprek om uw woonplezier weer terug te brengen"  

Wordt uw woongenot aangetast door problemen met uw buren? Daar kunt u veel last van hebben. U probeert uw buren te ontwijken of gaat juist de strijd aan. Door de irritaties te uiten en naar elkaar te luisteren, kan er begrip ontstaan voor elkaars situatie en belangen. Zo komt er ruimte om te zoeken naar oplossingen. Ik ga graag met u beiden in gesprek om uw woonplezier weer terug te brengen.      

Werkwijze bij burenconflicten:  

  1. in een gesprek worden irritaties geuit en komen achterliggende problemen aan de orde  
  2. door naar elkaar te luisteren, ontstaat begrip voor elkaars standpunten  
  3. ik stel de juiste vragen zodat uw wederzijdse belangen duidelijk worden  
  4. nu komt er ruimte voor het zoeken naar oplossingen

Offerte aanvragen

Arbeidsconflict

Van alle mensen die zich ziek melden, doet ruim 25% dat vanwege een conflict op het werk. Een arbeidsconflict kost veel geld, tijd en stress. Steeds meer werkgevers en werknemers kiezen daarom voor mediation als een effectieve manier om tot een oplossing te komen.

Rol van mediation bij een arbeidsconflict

Slechte communicatie is vaak het grootste obstakel bij het vinden van een gezamenlijke oplossing voor een arbeidsconflict. De mediator helpt werkgever en werknemer bij het oplossen van het conflict. Als neutrale en onpartijdige derde bemiddelt de mediator bij alle gesprekken. 

Effectiviteit mediation bij conflict

Mediation helpt verstoorde verhoudingen weer te normaliseren. Door alles goed uit te praten onder begeleiding van een onafhankelijke bemiddelaar, ontstaat er weer wederzijds begrip. Dat is nodig om verder te kunnen met elkaar. Op die manier kan er gezamenlijk gesproken worden over wat er nodig is om de arbeidsrelatie op een constructieve wijze voort te zetten.

Uit onderzoek blijkt dat mediation een effectieve en snelle wijze is voor het beslechten van arbeidsconflicten. Wat de uitkomst ook is van de mediation, het bespaart veel stress, tijd en geld.

Soms komen partijen tot de conclusie dat het beter is om uit elkaar te gaan. De mediator begeleidt het proces om ook hier tot een passende oplossing te komen.

Kortom

Als je verzeild bent geraakt in een arbeidsconflict kan mediation een goede manier zijn om het conflict op te lossen.

Offerte aanvragen

Telefonische bereikbaarheid

Maandag-Vrijdag: 9:00 - 17:00 uur 
Weekend: 10:00 - 15:00 uur

Bel of stuur een e-mail naar info@parmediation.nl

Contactgegevens

PAR Mediation - Frits Bergmann
Louise de Colignylaan 139
3062 HE Rotterdam
E: info@parmediation.nl
T: 010 8437746
M: 06 11397720

Vul uw gegevens in en we bellen u gratis terug

copy buffett scam