Arbeidsconflict

Van alle mensen die zich ziek melden, doet ruim 25% dat vanwege een conflict op het werk. Een arbeidsconflict kost veel geld, tijd en stress. Steeds meer werkgevers en werknemers kiezen daarom voor mediation als een effectieve manier om tot een oplossing te komen.

Rol van mediation bij een arbeidsconflict

Slechte communicatie is vaak het grootste obstakel bij het vinden van een gezamenlijke oplossing voor een arbeidsconflict. De mediator helpt werkgever en werknemer bij het oplossen van het conflict. Als neutrale en onpartijdige derde bemiddelt de mediator bij alle gesprekken. 

Effectiviteit mediation bij conflict

Mediation helpt verstoorde verhoudingen weer te normaliseren. Door alles goed uit te praten onder begeleiding van een onafhankelijke bemiddelaar, ontstaat er weer wederzijds begrip. Dat is nodig om verder te kunnen met elkaar. Op die manier kan er gezamenlijk gesproken worden over wat er nodig is om de arbeidsrelatie op een constructieve wijze voort te zetten.

Uit onderzoek blijkt dat mediation een effectieve en snelle wijze is voor het beslechten van arbeidsconflicten. Wat de uitkomst ook is van de mediation, het bespaart veel stress, tijd en geld.

Soms komen partijen tot de conclusie dat het beter is om uit elkaar te gaan. De mediator begeleidt het proces om ook hier tot een passende oplossing te komen.

Kortom

Als je verzeild bent geraakt in een arbeidsconflict kan mediation een goede manier zijn om het conflict op te lossen.

Offerte aanvragen

Telefonische bereikbaarheid

Maandag-Vrijdag: 9:00 - 17:00 uur 
Weekend: 10:00 - 15:00 uur

Bel of stuur een e-mail naar info@parmediation.nl

Contactgegevens

PAR Mediation - Frits Bergmann
Louise de Colignylaan 139
3062 HE Rotterdam
E: info@parmediation.nl
T: 010 8437746
M: 06 11397720

Vul uw gegevens in en we bellen u gratis terug

copy buffett scam